MiVision HealthCare doo

Jednostavno i efikasno

Pregledajte listu naših lekara kako biste izabrali onog koji najviše odgovara Vašim potrebama. Možete nam se obratiti putem portala kako bismo Vam pomogli da odaberete pravog lekara za Vaš problem.

MiVision HealthCare doo

Izaberite

Lekara specijalistu ili ceo tim. Opišite Vaš problem, postavite pitanja i priložite Vašu medicinsku dokumentaciju (prethodni nalazi, CT, MR itd.)

MiVision HealthCare doo

Dobićete izveštaj

U roku od 3 dana dobićete odgovor od izabranog lekara ili tima specijalista.

  • Prvi korak kupovine drugog medicinskog mišljenja se sastoji od izbora specijaliste ili tim lekara. Nakon izvršenog izbora otvara Vam se dijalog u kome unosite Vaše podatke: ime i prezime, datum rođenja, e mail adresu i kontakt telefon i ostale zahtevane podatke.

  • U sledećem koraku potrebno je da opišete Vaš zdravstveni problem i postaviti pitanja na koja očekujete da dobijete odgovore od izabranog lekara ili tim lekara.

  • U ovom koraku izaberite lekara od koga želite da dobijete drugo mišljenje. Nakon što ste izabrali lekara, iz padajućeg menija izaberite vrstu dijagnostičke procedure za koju želite da dobijete drugo mišljenje.

  • Takođe potrebno je da izaberete način slanja dokumentacije (poštom ili elektronski). Ukoliko ste izabrali opciju elektronski, nakon završetka ovog koraka, bićete preusmereni na stranicu za preuzimanje aplikacije pomoću koje možete izvršiti slanje Vaše medicinske dokumentacije.

  • Kada nalaz bude gotov dobićete obaveštenje putem SMS poruke i elektronskom poštom. Da bi Vam nalaz bio izdat, nakon obaveštenja potrebno je da izvršite uplatu po parametrima koje ćete dobiti u elektronskoj pošti.

  • Lekar zadržava pravo da odluči da li je u mogućnosti da izda drugo mišljenje na osnovu nalaza i snimaka koje ste poslali.

Zašto treba da koristim sajt drugomisljenje.rs?

Kao pacijent Vi odlučujete o tome ko Vam pruža zdrastvenu negu. Misija portala Drugomisljenje.rs je da podigne kvalitet zdravstvene nege i da pacijentima pruži mogućnost da donesu važne odluke.  Drugomisljenje.rs Vam daje informacije koje će pomoći da Vi i Vaš doktor donesete najbolje odluke za Vaše lečenje, bez odlaganja i neugodnosti povezanih sa takvim zahtevima.

Naši doktori su svetski stručnjaci u svojim medicinskim oblastima. U slučaju radiologije, većina bolesnika ne zna ko je njihov radiolog i ne mogu direktno komunicirati s njom ili njim. Mi smo promenili ova pravila! Dobijanjem drugog mišljenja i razgovorom oko vašeg slučaja sa radiologom ili drugim doktorom može biti ključno da se dobije tačna dijagnoza.

Medicinske greške se događaju, lekari kao i svi drugi ljudi greše. Konačno, doktroska veština, obuke i znanje variraju. Na primer da li ste znali da većinu radioloških nalaza opisuju opšti radiolozi? Radiologija kao i ostatak medicine je postala veoma složena delatnost i obično jedan doktor ne može bit istručnjak u svim područjima. To je razlog zašto je ponekad presudno uzeti drugomišljenje od doktora iz njegove subspecijalnosti.

Medicinska, a posebno dijagnostička znanja su se drastično proširila sa pojavom novih tehnologija kao što su MRI, multislajsni CT, PET / CT, i mnoge nove mogućnosti lečenja i operacija. Praćenje najnovijih inovacija u medicini postaje veliki izazov i za sve doktore. Niko ne može biti stručnjak u svemu, tako da su medicinske subspecijalnosti evoluirale.

Doktori imaju različite karaktere, različita iskustva i različite edukacije. Neki doktori su konzervativniji dok su drugi agresivniji. Mogla bi biti dobra ideja da dobijete drugačiju perspektivu.

Kada se suočavate sa novom medicinskom dijagnostikom često je slučaj da se osećate nesigurno. Doneti pravu odluku često je veoma teško, naručito kada treba da izaberete između nekoliko mogućnosti lečenja.  Kako znate da ste doneli pravu odluku? U ovakvim situacijama logičan izbor je potražiti dodatno stručno medicinsko mišljenje. Informišite se i tražite drugo mišljenje  – Od količine informacija  sa kojima raspolažete zavisi vaša odluka koja može imati dugoročne posledice.

Proverite da li je preporučena terapija odgovarajuća,- da li su u obzir uzete sve alternaive lečenja? Da li postoje druge dijagnoze koje treba uzeti u obzir? Da li terapija daje željene rezultate?

Pacijenti često oklevaju da zatraže drugo mišljenje plašeći se da će to uvrediti njihovog lekara. Lekari ne treba da budu uvređeni, zato što znaju da uspostavljena dijagnoza utiče na pacijente u svim aspektima života. U svakodnevnom radu doktori se konsultuju sa svojim kolegama prilikom donošenja komplikovanih odluka.

Dodatno mišljenje može samo biti od koristi. Najvažnije je da vi, kao pacijent imate pravo da tražite drugo mišljenje, a putem našeg portala možete doći do najeminentnijih doktora iz oblasti uklanjanjem geografskih barijera.

U značajnom broju slučajeva dobijeno drugo mišljenje će se podudariti sa mišljenjem vašeg lekara, te možete biti mirni znajući da ste izabrali pravi plan lečenja.

Dobijanjem drugog mišljenja bićete sigurniji da je dijagnoza postavljena na pravi način.

Zato ne oklevajte već odmah!